Militair pleegde zelfmoord in een politiecel

1217

In de O’ter cel te politiebureau de Nieuwe Grond heeft in de vroege woensdagochtend 18 november Bernard Pobosie, (48) zich van het leven beroofd.

De politie kreeg via de Centrale Meldkamer de melding binnen dat een man te keer ging. Op het adres aangekomen troffen de wetsdienaren een dronken man aan, die alleen in een pangi gekleed was. Er werd besloten Bernard over te brengen naar het bureau van de Nieuwe Grond, maar hem werd eerst gevraagd zich netjes te kleden welke hij geweigerd had.

Ter ontnuchtering werd hij in de O’ter cel geplaatst. De militaire politie werd ingeschakeld, omdat de dronkaard militair was, die uren later arriveerde om Bernard op te halen. Toen de celdeur werd opengedaan, werd Bernard dood aangetroffen. Hij had middels zijn pangi zich verhangen aan één van de regenstenen die zorgde voor ventilatie.

Een arts die werd ingeschakeld, stelde de dood vast. Het Openbaar Ministerie gaf toestemming om het lijk in beslag te nemen voor obductie.