20-Jarige jongen verdronken in de Suriname rivier

1699

Op zaterdag 21 november is de 20-jarige Galtano Kabin in het district Brokopondo verdronken in de Suriname rivier. De jongeman die in het dorp Baling Soela woonde, begaf zich naar de rivier met andere jongens.

De andere vrienden van Galtano hebben verklaard dat Galtano met een ijzerenstaafje speelde. Hij gooide het staafje in het water en ging het voorwerp achterna waarna hij daarmee boven water terugkwam. Het tweede keer pleegde het latere slachtoffer dezelfde handeling. Toen de jongens merkte dat hij te lang onder water bleef, sloegen zij alarm. De politie die werd ingeschakeld, startte een zoekactie.

De brandweer die naar Klaaskreek was om een demonstratie weg te geven, werd om assistentie gevraagd door de politie. De duikers van de brandweer werden ingezet op de plek des onheil en lukte de duikers om het ontzielde lichaam van het slachtoffer te lokaliseren en te bergen.

De ingeschakelde arts van Brokopondo stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie voor de begrafenis.