Kinderen met een beperking zullen leren planten

708
Twee kinderen van het Zuster Dankerscentrum plaatste een steen

In het kader van de Internationale dag van mensen met een beperking had op donderdag 3 december de eerste steenlegging van een plantenkas plaatsgevonden bij het Zuster Dankerscentrum in het district Nickerie, door districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een plantenkas van 8×12 meters gedoneerd aan het centrum. Dit heeft als doel dat de kinderen met een beperking gaan leren planten. De burgervader heeft mankracht en machines ter beschikking gesteld om de fundering te maken, waarna de plantenkas geplaatst zal worden.

De kinderen van het Zuster Dankerscentrum zullen tools krijgen om zelfstandig te planten, zodat zij later zelf kunnen planten en hiermee geld verdienen. De groente zal deels voor eigen gebruik zijn en deels onder begeleiding op de markt verkocht worden. Een deel van de opbrengst gaat naar de kinderen die hebben geplant en de rest zal gebruikt worden voor het centrum.

De leiding van het Zuster Dankerscentrum, Khodabaks A. heeft gezorgd voor het benodigde materiaal voor de plantenkas.