Dief met schotverwonding ingesloten

938

Op de vroege ochtend van woensdag 16 december kreeg de politie van Uitvlugt de melding binnen dat een dief gewond is geraakt. Aangekomen op het aangegeven plaats delict, troffen de wetsdienaren de gewonde dief en de eigenaar aan.

Volgens het relaas van de eigenaar werd hij tussen 4.00 en 5.00u door het gekraak van een kamervenster uit zijn slaap gerukt. En vanwege het feit dat hij twee dagen geleden reeds slachtoffer is geweest van diefstal, nam hij geen risico en gewapend met een jachtgeweer liep hij zijn huis uit.

Toen zag hij iemand die bezig was een venster met een hard voorwerp open te forceren. Jermain, de dief, zag de eigenaar en gooide het harde voorwerp op hem. De eigenaar ontweek dit middels een sprong zijwaarts. Tijdens die manoevre ging zijn jachtgeweer af en de dief werd in zijn dijbeen geraakt.

De dief is per ontboden ambulance naar de SEH van AZ vervoerd en ligt nu onder politiebewaking nog daar.

Vanwege verder onderzoek waren het jachtgeweer, het harde voorwerp en de jachtpatronen in beslag genomen. De eigenaar is in het bezit van een geldig vuurwapenvergunning en een jachtakte.

Jermain die een zwerver’ s bestaan leidt, is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.