4- jarige meisje onderschept door hardrijdende politie-auto

2363

Op vrijdag 18 december werd het meisje Saskia Gravenbeek van 4, dat bezig was de straat over te steken, door een politieauto onderschept. Moeder Gravenbeek gaf het volgende relaas weer.
Tot op dat moment was ze bij de overburen aan het spelen. Toen de moeder merkte dat de straat veilig was, riep ze haar peuter om wat sap thuis te drinken. Toen ze halverwege de straat overstak, werd ze door een politeauto onderschept, die met een zeer hoge snelheid uit het niets opdook.

De moeder nam dit alles waar en gilde het uit. De politieauto stopte, maar de wetsdienaren stapten niet eruit, tot op de aankomst van andere politie.

Het ongelukkige peutertje ligt nu in het Academisch Ziekenhuis voor verpleging. Ze liep letsels op aan haar mond, rug, hoofd, elleboog en talloze schrammen. Het ligt er getraumatiseerd bij. De moeder heeft alles zelf moeten bekostigen. Politie- inspecteurs hadden wel attentie getoond in de SEH en in de ziekenzaal, maar de moeder verwacht wel attentie en excuses van de 4 agenten.

Verder gaf de moeder aan dat de politie hard tegen verkeersovertreders optreden, maar kijk zelf naar hun afkeurenswaardig rijgedrag. Zij is diep teleurgesteld en heeft over het gebeurde op diezelfde dag een klacht ingediend.

Dit alles heeft zich voorgedaan in een bebouwde kom, net om de bocht van de Kotomisistraat.