Winnaars Consude Games krijgen awards

724
Foto: Directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo en Frank Cammeron van het SOGK poseren met de medaille winnars van de consude games

Heden, maandag 21 december zijn de sporters die tijdens de Consude Games 2015 in Paraguay ervoor hebben gezorgd dat Suriname medailles heeft behaald, beloond geworden met een award tijdens de teach out in het Lala Rookh gebouw.

Op de sportonderdelen judo, zwemmen en atletiek won Suriname met negen medailles( 1x goud, 4 x zilver en 4 xbrons). Met dit gebaar werd waardering getoond voor het de prestaties, maar tracht het ministerie van Sport en Jeugdzaken alle sporters te stimuleren zich beter in te zetten om goede prestaties te leveren zowel lokaal als internationaal.

Wilfred Gallant, voorzitter van de commissie Internationale Schoolsport Evenementen vroeg sportbonden zich nu reeds voor te bereiden op de consude games van het komend jaar. ” Coaches, trainers, begint u reeds in januari potentiële pupillen te identificeren die afgevaardigd kunnen worden naar deze de Zuid- Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen 12-14 jaar. Begint u vroeg met de registratie van deze sporters en werkt u bovenal ook aan de administratie.”

Volgens Gallant kan Suriname bij een gedegen voorbereiding betere resultaten boeken. Vele sporters uit deze delegatie zullen tegen die tijd ( december 2016) reeds de leeftijd van 14 jaar hebben bereikt en zijn dan ook uitgesloten van deelname.

De directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo bedankte alle actoren die hebben bijgedragen aan de succesvolle participatie van Suriname aan de Consude Games. Ook vroeg hij een staande ovatie voor alle sporters . Daarnaast gaf hij aan dat er vanuit het ministerie wordt gestreefd naar verbetering van de behaalde resultaten. Deelname aan dit toernooi biedt Suriname de gelegenheid zich internationaal te meten en vaardigheden en technieken te verbeteren. De sportdirecteur vroeg daarom aan alle betrokken actoren de samenwerking te intensiveren en waarnodig aanpassingen te plegen. ” Als wij instaat zijn deze boodschap goed tot ons door te laten dringen dan ben ik ervan overtuigd dat er nog meer successen mogelijk zijn”, zei Mentowikromo.

De games werden van 6-12 december in Asuncion, Paraguay gehouden. Volgend jaar is Columbia het gastland, gevolgd door Bolivia. Aan Suriname is gevraagd om in 2018 voor de organisatie zorg te dragen. Formele toezeggingen hieromtrent zijn nog niet gedaan.