Op donderdag 31 december is de 22-jarige Gordon, K. door de recherche van Paramaribo aangehouden. Deze verdachte ging te keer tegen wetsdienaren die bezig waren met de uitoefening van hun beroep.

Tijdens een surveillance hield de politie van ressort Centrum op de bewuste dag, een bromfietser staande op de kruising van de Keizerstraat en de Waterkant. De bromfietser reed zonder valhelm.
Terwijl de politie bezig was met de overtreder liep Gordon naar de wetsdienaren toe en begon ze uit te schelden en te beledigen. Hij bemoeide zich zonder enige reden met de zaak.

De politie was genoodzaakt over te gaan tot de aanhouding van Gordon, vanwege zijn gedrag. Tijdens zijn aanhouding, ging hij tekeer en bracht een politieambtenaar een vuistslag toe aan haar oog. De verdachte scheurde het uniform van een andere politieman. Een derde politieman stapte vervolgens uit het politievoertuig en sprak de geweldenaar aan. De verdachte liep toen weg.

De politiemannen zouden weer overgaan tot het aanhouden van Gordon, maar werden tegengehouden door enkele omstanders. De man zag kans om de plaats te verlaten.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Gordon werd opgespoord en aangehouden. Hij verklaarde dat hij het niet goed vond hoe de bromfietser door de agente was aangesproken. Gordon ontkende ook de agente te hebben geslagen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Gordon in verzekering gesteld.