Staatsbegrafenis voor Max Nijman in Suriname

1553

De familie van Max Nijman heeft besloten dat de populaire zanger zal worden begraven in zijn geliefde geboorteland. Dit heeft Top Notch op hun facebook-pagina bekendgemaakt. Eerder had president Desi Bouterse de hoop uitgesproken dat de familie van Max Nijman ervoor zal kiezen om hem in Suriname zijn laatste rustplaats te geven. Dit zou een enorme eer zijn voor het land.

Gepland is om Max Nijman op zaterdag 30 januari in Paramaribo te begraven, na een herdenking in Paradiso Amsterdam. Er zal meer bekend worden gemaakt over staatsbegrafenis in Suriname.

Max Nijman overleed op dinsdag 19 januari in het bijzijn van zijn geliefden en familie. Met het overlijden van Nijman is Suriname beroofd van een van haar allergrootste zangers. Het hiphoplabel TopNotch bracht in 2014 een serie albums uit waarop nummers van Surinaamse grootheden als Max Nijman en Trafassi opnieuw onder de aandacht werden gebracht.