Bewoners van Tijgerkreek voelen zich onveilig

1469

Op vrijdag 22 januari 2016 hadden een groep burgers van het ressort Tijgerkreek, onder leiding van ressortraadslid Marlon Matsaleh, een bezoek gebracht aan districtscommissaris Laksmienarain Doebay. De burgers geven aan dat zij niet veilig voelen.

“Sinds een week zien zij vreemde mensen in hun omgeving. Deze mensen worden afgezet met verschillende voertuigen en zij blijven rondhangen. Zaterdag werd ingebroken bij een van de burgers waarbij sieraden is buitgemaakt. Zondag kwam een Toyota Brevis drie personen afzetten. Een burger zag dat een van hun bewapend was. Zij liepen te voet op de weg. De buurt werd gealarmeerd en zij waren alert. Dinsdag werd wederom drie personen afgezet aan de Catharina Sophiaweg. Zij waren op het erf van een van de bewoners en zij werden achterna gezeten door de buurtbewoners. De eigenaar van de woning loste een waarschuwingsschot. Zij hebben niemand aangetroffen. Donderdag hebben zij een bromfiets buitgemaakt. De eigenaar van de bromfiets moest slagen incasseren. De buurbewoners hebben aangifte gedaan, maar er is nog niemand aangehouden”, aldus Marlon Matsaleh.

De delegatie heeft de burgervader verzocht om de post van Monkshoop weer te bemannen. Districtscommissaris Doebay heeft gelijk contact opgenomen met de Gewestelijke Politie Commadant in het district. De GPK deelde de DC mede, dat zij bezig zijn het onderzoek en vraagt ook de medewerking van de plaatselijke bewoners. Hij vraagt dat indien de burgers mensen signaleren zij direct de plaatselijke politie moeten informeren.

12552635_1011384952267079_3481238969102585514_n