Dc Saramacca bezoekt Mathoora muloschool

988

Op uitnodiging van de directie bracht burgervader van Saramacca, Laksmienarain Doebay samen met zijn staf een bezoek aan de Mathooraschool te Groningen.

Oedit- Ramlall, de directrice van de school, nam de gelegenheid om het reilen en zeilen op de school aan DC Laksmienarain Doebay voor te houden. De bezoekers kregen ook een rondleiding, waarmee er gelijk werd aangegeven dat het kantoor en magazijn uitbreiding behoeven.

Zij gaf verder aan dat er strenge maatregelen getroffen zijn tegen rokende en alcoholconsumerende pupillen en dat bij onderzoek in tassen van leerlingen alcohol werd aangetroffen. De school beschikt ook niet over een gymzaal. De leerlingen doen hun gymnastische uren op het voetbalveld van de Saramacca Sportbond(SSB). In de toekomst lijkt dit onmogelijk te zijn omdat de bond nu een bijdrage van 1srd per pupil vraagt en dit is een onmogelijke zaak voor de leerlingen.

De burgervader hoorde alles aan en deed de belofte dat het commissariaat zal inkomen waar dat mogelijk is.

12654598_1019009638171277_2347459769618447429_n