De verdachte Nathaniel R. is op dinsdag 16 februari door de recherche van Paramaribo aangehouden voor inbraak in een woning.

Op vrijdag 15 januari pleegde Nathaniel een inbraak in een woning. De inbreker ging een slaapkamer in, waar een jonge dame in diepe rust was. Op een bepaald moment voelde de dame dat iemand haar streelde. Ze werd wakker en riep om hulp bij het zien van een onbekende manspersoon in haar kamer.

Nathaniel sprong toen gelijk via een raam naar buiten en rende weg. Tijdens zijn vlucht werd hij gezien door een andere huisgenoot. Voor de woning werd een wit gelakt voertuig aangetroffen, die de inbreker op zijn vluchtweg heeft achtergelaten.

Na een ingesteld onderzoek werd Nathaniel in beeld gebracht. Hij werd opgespoord en aangehouden. Bij confrontatie met de huisgenoot werd de verdachte positief herkend door hem.

De inbreker heeft verklaard dat het niet zijn bedoeling was de jonge dame seksueel te molesteren, maar een mobiele telefoontoestel wilde wegnemen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hem hangende het onderzoek gratis loge geboden in het cellenhuis.