Moeder heeft haar kind van anderhalf jaar overreden

2543

Het rijbewijs van de 23-jarige Shakita R. is op zaterdag 12 maart door de politie van het ressort Saramacca ingevorderd, nadat zij op donderdag 9 maart haar kind van anderhalf jaar heeft overreden.

De moeder stapte op die bewuste dag, in de vooravond haar voertuig in om naar de winkel te rijden. Op dat moment waren haar drie kinderen aan het spelen in de garage. Op een onbewaakt moment moet het kindje van anderhalf jaar achter het voertuig zijn gelopen, met het gevolg dat de moeder die achteruit reed het kind overreed.

Het slachtoffertje werd met een ambulance van de Regionale Gezondheid Dienst (R.G.D.) van het district naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis vervoerd. Zij werd ter observatie opgenomen en mocht de volgende dag naar huis.

Gezien de lichamelijke letsels van het kind heeft een lid van het Openbaar Ministerie de opdracht gegeven het rijbewijs van Shakita in te vorderen.