Op maandag 14 maart is een man in het Larecokanaal aan de Larecoweg verdronken. De politie van Paradise kreeg de melding hiervan.

Drie doordrenkte mannen werden bij aankomst van de politie aangetroffen. Volgens hun verklaring is hun vriend Roy Nazaralie (23), die militair is, verdronken in het kanaal. Het viertal begaf zich eerder op de dag naar het rijstareaal om te vissen. Ze wierpen visnetten, maar zochten ook met de hand naar vissen.

Op een bepaald moment liep Roy naar het einde van het rijstperceel en wierp zijn visnet in het brede en diepe kanaal voor een koker. Hij liet zijn vrienden op een afstand van ongeveer 7 meter achter.
Eén van de vrienden hoorde Roy aangeven dat het visnet vastzat aan de koker. Hij liep gelijk in de richting van Roy om hem te helpen, maar deze was reeds in het water gesprongen. Toen de vriend op de plek aankwam zag hij slechts de handen van Roy boven het water uitsteken.

De drie vrienden sprongen gelijk in het water om Roy te redden, wat hen niet gelukt is. De zoekactie werd tot in de late avond voortgezet door de politie, de brandweer en collega’s van Roy.

Twee duikers hebben het ontzielde lichaam hedenmiddag naar boven gehaald.

10322823_1114256528607087_8049672065139036974_n