Op zaterdag 19 maart is de 40-jarige Otmar Joewarame na een verkeersongeval aan de Kennedyweg ter hoogte van km 37½ ter plaatse overleden.

De politie van Zanderij kreeg in de late avond de melding van het verkeersongeval aan de Kennedyweg.
Bij aankomst van de politie ter plaatse werden de slachtoffers aangetroffen. Vanwege de aangetroffen situatie bestaat het vermoeden dat Otmar die bestuurder was van een Isuzu D-Max met een hoge snelheid moet hebben gereden over de weg vanuit Zanderij naar de richting van Onverwacht. Zes personen zaten in het voertuig.

Volgens ooggetuigen heeft de bestuurder een aantal voertuigen ingehaald en moet hij in een bocht de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Het voertuig ging over de kop, raakte van de weg en belandde enkele meters verder in de goot. Otmar was op slag dood. De overige vijf slachtoffers zijn met twee ambulances afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Twee mannen en een jongetje zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De overigen liepen letsels op.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Met het overlijden van Otmar staat de verkeersbarometer landelijk op 11 en voor district Para de eerste. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk in beslag genomen voor obductie.

Het ongeval is in onderzoek bij de politie van Rijsdijk.

aanrijding kennedyweg