Valse nieuwsmelding over Telesur als onderpand lening China

1370

De Raad van Commisarissen van Telesur heeft dringend gevraagd om de uitspraken die zouden zijn gedaan in een bericht op de elektronische nieuwssite, GFC Nieuws, over leningen in China waarbij Telesur als onderpand wordt gebruikt, te rectificeren. Volgens hen heeft de redactie van deze nieuwssite nimmer geverifieerd met degenen die rechtstreeks betrokken zijn. De e-Government coördinator binnen de overheid, dhr. Gardelito Hew A Kee, is in China om concrete oplossingen voor de verdere implementatie van e-Government voor de overheid te onderzoeken.

Als president-commissaris heeft dhr. Gardelito Hew A Kee enkele verkennende gesprekken gevoerd met de aldaar bevoegde instanties om na te gaan hoe de TELESUR-organisatie effectiever gebruik kan maken van de bestaande money swap deal (SRD’s naar RMB zonder tussenkomst van USD’s) tussen Suriname en China om zodoende financiële voordelen te behalen wanneer gebruik gemaakt wordt van de reeds bestaande overeenkomsten.

De president-commisaris is niet bevoegd om leningen namens het bedrijf aan te gaan. Er wordt benadrukt dat het regeringsbesluit welke in het bericht is aangehaald, volledig onbekend is bij de organisatie.