Poging tot diefstal leidt tot verdrinking

1394

Romano A. en Nowien R. zijn op maandag 25 april door de politie van Uitvlugt aangehouden, nadat hun vriend, Roydin Ramsani, 37, in de Commewijnerivier is verdronken. Een zus gaf in de vroege ochtend van maandag 25 april aan de politie telefonisch door van de vermissing van haar broer sinds het weekend.

Die zus maakte later op de dag ook contact met de vrienden tevens collega’ s van haar jongere broer om te informeren of zij wisten waar hij was. Ze gaf ook aan dat ze reeds aangifte heeft gedaan van vermissing. Daarop zeiden Romano en Nowien dat hij verdronken was in de Commewijnerivier en dat zij terstond naar politiebureau Uitvlugt zouden gaan.

Op het bureau gaven ze aan dat zij samen met het slachtoffer Roydin werkten voor ene meneer Noordzee van Commewijne. Aangezien de werkgever de drie arbeiders reeds geruime tijd niet wilde betalen voor de geleverde prestaties, beraamden ze een plan om de computer box van de Skidder van de werkgever te gaan stelen. Deze zouden ze dan verkopen om zo aan hun geld te kunnen komen. Om uitvoering te geven aan hun plan gingen ze in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april naar de plek alwaar de skidder bevindt. Deze bevindt aan de overkant van de bovenloop van de Commewijnerivier. Roydin en een andere arbeider zouden zwemmend de oversteek doen, omdat er geen boot was, terwijl de andere arbeider langs de oever bleef wachten. Roydien verdween bij die poging in de diepte.

Pogingen van de anderen hem te redden waren tevergeefs. Romano en Nowien gingen terug naar de stad, maar bleven stil omtrent het ongeval.

De recherche van regio Oost onderzoekt de zaak verder. De twee.verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.