Houten woning afgebrand te Livorno

716

Aan de Beekhuizenweg is een houten woning op zondag 8 mei geheel afgebrand. Een oplettende politieman zag zondagmiddag van achter zijn bureau donkere rookwolken en sloeg alarm. De politie van Livorno deed gelijk de plek aan en schakelden de brandweer in.

Het voorlopig onderzoek wees uit dat er twee houten woningen op het perceel stonden, die bewoond worden door een familie. Eén van de woningen die door een moeder en haar zoon werd bewoond, stond reeds in brand. Op het moment van de brand waren zij niet thuis.

Verder onderzoek wees uit dan een andere buurjongen vanuit zijn woning de rookwolken ook had gezien. Hij rende toen naar de buren en stelde hen in kennis van de brand. Door zijn moedig optreden, verschafte hij zich toegang tot de woning en kon de gascilinder die in de woning was naar buiten brengen.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere woning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning was niet op het elektriciteitsnet aangesloten en is ook niet tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk.

De Forensische Opsporing is belast met het verdere onderzoek.