Energietarieven voor enkele weken aangehouden

621

De energietarieven gaan voor enkele weken aangehouden worden, dat had President Desi Bouterse via Bakana Tori meegedeeld. De hogere tarieven vormen de voornaamste aanleiding voor de protestdemonstraties.

Het is ook waarvoor de vakcentrale C-47 arbeiders en onderwijzers de straat op trekt. Nu heeft de regering overleg gevoerd met het bedrijfsleven. “We proberen te komen tot een acceptabele uitwerking. Het was een bespreking in een sfeer van we moeten er samen uit komen”, zei Bouterse in het programma Bakana Tori. De regering wil vooral de ‘kleine man’ ontzien. Maar ook producenten hebben hulp nodig.

Bouterse zei dat de regeringsdelegatie waaronder minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en vicepresident Ashwin Adhin, minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie en de raadsadviseurs goed onderhandeld heeft.

Bouterse zei dat de stroomtarieven eenieder bezighouden. De tariefverhoging zal in gemeen overleg verder worden besproken. Belangrijk is ook dat de nationale productie niet eronder zal lijden.