37-jarige moeder en 10-jarige dochter dood aangetroffen in woning

2101

Op dinsdag 24 mei kreeg de politie van Nieuw Amsterdam melding van een verdachte situatie bij een woning.
Bij aankomst troffen de wetsdienaren de woning afgesloten aan met het hangslot aan de buitenzijde van de deur. Een hulpofficier van justitie gaf de opdracht het slot open te breken. De lijken van de 37-jarige Leelawattie Sookhoo en haar 10-jarige dochter Tisha Ahtram werden in de woning aangetroffen.

Aan de hand van de aangetroffen situatie moeten de slachtoffers middels een touw om het leven zijn gebracht.
Volgens verklaring van de melder tevens werkgever werd hij gebeld door de kapitein van zijn boot dat de arbeider die met hem zou gaan vissen niet was komen opdagen. De werkgever zocht de arbeider op bij de woning van zijn vriendin. Aangezien het huis op slot was en het hangslot aan de buitenkant van de woning hing, vertrouwde hij de zaak niet en schakelde de politie in.

Buurtonderzoek wees uit dat de slachtoffers en de arbeider maandagavond nog op bezoek waren bij de buren.
De lijken zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.