Ontvluchte moordverdachte in been geschoten

1398

Op woensdag 25 mei heeft de recherche van regio Oost in samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Oost de ontvluchte verdachte Rinaldo C. aangehouden. Op dinsdag 24 mei was deze verdachte door de politie aangehouden voor overtreding van de vreemdelingenwet. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Richelieu, waar hij in vreemdelingenbewaring was opgehouden in afwachting op zijn uitzetting. Rinaldo zag kort na zijn aanhouding kans te ontvluchten.

Bij verificatie bij de Braziliaanse autoriteiten is gebleken dat Rinaldo ook in Brazilie wordt opgespoord voor moord en dat hij vermoedelijk ook in het buurland Frans-Guyana een moord moet hebben gepleegd.

Na een interne opsporing van de politie is Rinaldo de volgende dag door medewerkers van Recherche Regio Oost te Meerzorg gesignaleerd. In samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Oost is hij aangehouden. Tijdens de aanhouding was de politie genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden, waardoor hij een schotverwonding heeft opgelopen in zijn been.

Na medische behandeling is hij na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.