De politie van Kwatta heeft de 32-jarige Dhesemh D. op woensdag 8 juni ingesloten. Hij deed zich voor als salesman. In de maand januari wordt Dhesemh ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte zich had begeven naar een kippenzaak aan de Kwattaweg, waar hij de eigenaar voorhield 121 kilogram doksen vlees dringend nodig te hebben voor een klant.

Aan de hand van zijn verhaal kwam hij betrouwbaar over bij de eigenaar van de zaak. Hij zou dan later op de dag komen om te betalen voor het vlees. Dhesemh verliet de zaak met de 121 kilogram doksen vlees. Na zijn vertrek hoorde de eigenaar niets meer van hem.

In de maand februari werd de politie van Kwatta ingeschakeld, die bemiddelde tussen de twee mannen. De verdachte zou zijn schuld in kavels betalen, wat echter niet is gebeurd. De eigenaar deed op maandag 6 juni aangifte van oplichting tegen hem.

Na te zijn opgespoord werd Dhesemh op 8 juni aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de oplichter opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.