Gestolen vuistvuurwapen achterhaald door aanhouding verdachten

824

De eigenaar van een in beslag genomen vuistvuurwapen is door de afdeling Kapitale Delicten achterhaald. Het vuistvuurwapen was in de maand augustus in beslag genomen bij rovers die betrokken waren bij een roofoverval in een supermarkt te Lelydorp.

Daarbij zijn de 30-jarige Agoeba N. alias “Mandela” , Rafael M. (23) en de 37-jarige Frederik S. aangehouden aan de Javaweg. Op hen werden goederen, een geldsbedrag en het vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat het vuistvuurwapen bij een gewapende roofoverval in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juli 2016 in een bar aan de Kwattaweg was buitgemaakt. De bareigenaar was door drie gewapende mannen in zijn slaap overmeesterd. De verdachten verlieten de plek met medeneming van geldsbedragen in valuta en SRD, het vuistvuurwapen, cellulair toestellen en een paspoort.

Kapitale Delicten onderzoekt wat de betrokkenheid van deze verdachten waren in die roofoverval aan de Kwattaweg.