Bromfietser ernstig gewond na aanrijding

2300

Op donderdag 22 september vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfietser op de hoek van Coesewijne – en Marowijnestraat. Bij aankomst van de politie troffen zij het verkeersslachtoffer aan die een ernstige beenfractuur heeft opgelopen. De bromfietser was niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De bromfietser is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Volgens ooggetuigen reden beide voertuigen in dezelfde richting. Zij reden over de Coesewijnestraat vanuit de richting van het verkeerslicht naar de brug toe. Ter hoogte van de Marowijnestraat beschreef de bromfietser een rechtse bocht, zonder voorrang te verlenen aan het doorgaand verkeer. Het gevolg was dat hij werd geramd door de auto, belandde op de kap en viel op het wegdek.

De bromfietser liep daarbij een ernstige beenfractuur op. De autobestuurder was niet onder invloed van alcohol en is in het bezit van een geldig rijbewijs.

De politie van Flora onderzoekt deze zaak verder.