Vermiste Apinsa Kenneth gevonden nabij Dungrukreek

1418

Op zondag 11 september kreeg de politie van Lelydorp melding van een vermissing van de 44 jarige Apinsa Kenneth. Kenneth zou volgens de aangevers op zaterdag morgen vanuit Piking Poika zijn vertrokken om te jagen en te vissen in de omgeving van de Krobiakreek een zijtak van de Saramacakreek. Toen Kenneth op zondagavond omstreeks 11 uur nog niet thuis was, deden zijn huisgenoten de aangifte.

De bewoners van Pikin Poika en Santigron startten samen met de politie van Lelydorp een zoekactie. Deze duurde enkele dagen. Op woensdag 14 september, werd Kenneth door de zoekende bewoners van eerder genoemde plaatsen aangetroffen nabij de Dungrukreek, eveneens een zijtak van de Saramacakreek. Door het dagenlange lopen, kon hij zich vanwege opgelopen voetwonden niet meer verplaatsen. Kenneth is medisch behandeld en veilig thuis.