25-jarige jongeman verdronken te Papaistong

4962

Een 25-jarige jogeman, Jonathan Aserie is op vrijdag 23 september te Papaistong in het Lawagebied verdronken. Deze melding kreeg de politie van Sipaliwini. Voordat de politie arriveerde was Jonathan reeds door vrienden en familie uit het water gehaald.

Volgens verklaringen van de omstanders waren zij samen met Jonathan op de plek. Op een bepaald moment hield hij de groep voor dat hij in de rivier zou gaan baden. Toen de groep Jonathan niet zag in het water, werd er een zoekactie gestart. Na 20 minuten vonden zij hem en brachten de jongeman naar de oever. Reanimatie leverde niet het gewenste resultaat.

Een ingeschakelde arts van de Franse kant stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.