Gascilinder dieven aangehouden

589

In de vroege ochtend van woensdag 21 september heeft de politie van Uitvlugt de 54-jarige Harvey T. en de 44-jarige Rene F. aangehouden. De twee mannen reden op één bromfiets op de openbare weg.

De duorijder Harvey had geen valhelm op. Voorbijrijdende wetsdienaren dwongen hen tot stoppen. De politieambtenaren zagen een jute zak met inhoud ingeklemd tussen de mannen. Zij namen een kijkje in de zak en zagen een gascilinder. Bij een korte ondervraging verklaarden de mannen dat deze door een lange man langs de weg was achter gelaten. Na de inhoud van de zak te hebben bekeken namen zij het mee.

Aangezien hun verhaal vanwege het tijdstip van de ochtend ongeloofwaardig overkwam, is het duo aangehouden en overbracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Enkele uren later deed een benadeelde het politiebureau aan en deed aangifte van diefstal van zijn gascilinder. De gascilinder werd toen aan de aangever getoond die het herkende als de zijne. De aangever kon gelijk weer over zijn gascilinder beschikken.