Directeur Algemene Zaken met pensioen

1952

De 75-jarige directeur, Louis van Geenen van het directoraat Algemene Zaken (Alza) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is met pensioen. Hij nam op vrijdag 7 oktober officieel afscheid van het personeel.

Biza-minister Mike Noersalim van Binnenlandse bracht op die dag een bezoek aan de scheidende directeur en bracht dank uit aan diens adres voor zijn bijdrage aan het ministerie. Van Geenen heeft de overheid 55 jaren gediend. Hij was aangenaam verrast met het bezoek van de minister. In aanwezigheid van het overig personeel kreeg hij een onderscheiding voor zijn 55 jaren trouwe dienst.

11207346_1638727306267875_1698479317258437391_n“Als je kijkt naar de loopbaan van de heer Van Geenen, dan zie je dat hij als jongeman in het laagste ambt is begonnen. Hij heeft het geschopt tot directeur van een directoraat, het hoogste ambt van de ambtenarij, dus we kunnen zo een dag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, stelde de bewindsman. Hij vindt dat Van Geenen een voorbeeldfiguur is voor alle andere ambtenaren. Met zijn inzet, kunde en karakter heeft hij bewezen zijn werk aan te kunnen. “Ik kon hem elk moment van de dag bereiken en hij gaf me alle informatie die ik nodig had”, lacht de minister.

De dagelijkse leiding op het directoraat Algemene Zaken ligt nu in handen van Renuka Raghoe. Minister Noersalim zegt over het besluit om een vrouwelijke leidinggevende op Alza aan te stellen, dat sinds zijn aantreden gewerkt is aan gendergelijkheid zowel buiten als binnen het ministerie zelf. Zo is Putridewi Amatsoemarto aangesteld als de eerste vrouwelijke directeur van Biza. Met Raghoe als leidinggevende bij Algemene Zaken kent het ministerie nu een tweede vrouw in een topfunctie. De bewindsman vindt dat dwars door het hele ministerie heen vrouwen erkend en gekend moeten worden in diverse topfuncties.