Jeugdige Nickeriaanse topdammer terug met goud uit Brazilië

16617

Quincy Ngawikromo, een jeugdige Nickeriaan, mulo- student en bovenal damkampioen van Suriname, blijft zeges binnenhalen. In Brazilië, tijdens een 2-landen jeugdkampioenschappen weet hij met de rest van de Surinaamse dammers weer goud te veroveren.

Wedperkash Joeloemsingh, de burgervader van het district Nickerie heeft de topprestaties van Quincy niet ongemerkt voorbij laten gaan en zet zich persoonlijk voor hem in. De jeugdkampioen is door de dc uitgenodigd om over zijn toekomstplannen te praten.

Van 30 oktober tot en met 5 november a.s. zal de jeugdige Nickeriaanse topdammer deelnemen aan een toernooi in Nederland. Het zal zijn vierde deelname zijn aan een internationaal damtoernooi. Drie jaren terug werd zijn deelname in Estland en vorig jaar in Nederland ook met het edele metaal beloond. Aan goedhartige Surinamers, in het byzonder Nickerianen wordt het beroep gedaan Quincy te ondersteunen met handgeld. De Surinaamse Dambond draagt zorg voor zijn passagekosten.