Drie vermoedelijke jonge inbrekers aangehouden

3304

Tijdens een surveillance van het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo zijn drie verdachten op maandag 17 oktober aangehouden aan de Wilhelminastraat.

De 18-jarige Viano J., 16-jarige Stefano G. en de 19-jarige Fernando A. worden ervan verdacht op het punt te hebben gestaan een inbraak of een andere strafbaar feit te plegen. Het drietal bevond zich in een grijs gelakt voertuig met valse kentekenplaten. Bij het zien van de politie reed de bestuurder in volle vaart weg. De wetsdienaren zetten de achtervolging in. Aan de Dr. Sophie Redmondstraat reed de autobestuurder tegen een elektrische mast op. De verdachten raakten niet gewond, maar het voertuig is aanzienlijk onherstelbaar beschadigd. De verdachten probeerden toch te vluchten, maar werden in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau.

In het voertuig werden aangetroffen en in beslag genomen de originele kentekenplaten, een windbuks, een zwarte muts en zwarte jackets. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat het voertuig toebehoort aan de vader van één der verdachten.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.