Twee inbrekers aangehouden in Lelydorp, 3e verdachte nog voortvluchtig

3034

Twee vermoedelijke inbrekers zijn in de vroege ochtend van dinsdag 25 oktober door de politie van Lelydorp aangehouden. Het gaat om de 29-jarige Clauwse A. en Wendel P. (34).

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur in de ochtend een dievenmelding aan de Decraneweg. Bij aankomst op de plek werden enkele omstanders aangetroffen. Zij verklaarden dat drie dieven die gestoord zijn tijdens een inbraak op dat adres het bos in zijn gevlucht. Tijdens hun vlucht losten zij drie schoten. Een surveillance in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor de politie zich terug trok.

Kort daarna kreeg de politie via CMK de melding dat verdachte figuren zijn gesignaleerd aan de Poerwadadiweg. De wetsdienaren gingen op onderzoek uit. Clauwse en Wendel werden aangehouden. Op hen werden aangetroffen en in beslag genomen 1 zwarte baddoek met witte strepen; 1 pak haarbandjes, 1 heren polshorloge, 2 mobiele telefoontoestellen van het merk Blu en Samsung, 1 zwarte smartwatch, 1 goudkleurige halsketting en een geldsbedrag.

De eigenares van het pand van de Decraneweg herkende bij het zien van de in beslag genomen spullen haar zwarte baddoek met witte strepen gelijk. De andere goederen moeten nog geplaatst worden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het tweetal ingesloten. Aan de opsporing van de 3e voortvluchtige verdachte wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.