27-jarige bromfietser 60ste verkeersdode

7061

In het district Saramacca vond er op zondag 30 oktober een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers met een dodelijk afloop. Het gaat om de 27-jarige bromfietser Furgel Comvalius die is komen te overlijden. De aanrijding vond plaats aan de Saramaccaweg te Groningen.

Bij aankomst van de politie werden beide bromfietsers op het wegdek aangetroffen. Furgel vertoonde geen teken van leven. De andere bromfietser is in bewusteloze toestand per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Volgens ooggetuigen reden beide bromfietsers over de Saramaccaweg. Furgel kwam vanuit Groningen en ging naar Uitkijk. Op een bepaald moment verliet de tegenligger door tot nog toe onbekende redenen zijn rijgedeelte. Hij kwam vervolgens in frontale botsing met Furgel. Het slachtoffer overleed ter plekke. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het ontzielde lichaam van Furgel is voor obductie in beslag genomen. De materiële schade aan beide bromfietsen is aanzienlijk. De politie van Groningen is belast met het onderzoek. Met deze dodelijke aanrijding is de verkeersbarometer gestegen naar 60.