Een prima vleesvervanger is tahoe. In de Chinese keuken noemt men tahoe tofu! De Indonesische keuken spreekt van tahoe. Dit product is gemaakt van sojabonen en is zeer eiwitrijk. Hieronder staat een eenvoudig roerbak gerecht dat je eindeloos kan combineren met verschillende groenten soorten.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 750 gram stevige tahoe
– 3 eetlepels zonnebloem olie
– 1 eetlepel geperste knoflook
– 1 eetlepel geraspte gember
– 2 gedroogde chilipepers
– 2 strengen bosui
– 80 ml water
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiding:
Snij de tahoe in blokjes van circa 1.5 cm. Dep de tahoe goed droog. Snij de chilipeper in kleine stukjes verwijder wel de zaadjes. De bosui snij je ook fijn. Let op de witte gedeelte apart houden en de groene gedeelte van de bosui ook apart houden.

Verhit dan een wok met de 3 eetlepels olie. Roerbak dan de geperste knoflook, gember en chilipeper 15 seconden op hoog vuur. Bak dan vervolgens de tahoe mee tezamen met het witte gedeelte van de bosuitjes. Bak de tahoe in enkele minuten lichtbruin en blijf goed omscheppen.

Voeg het water toe met een kwart theelepeltje zout. Blijf omscheppen en laat voor de helft verdampen. Als dat gebeurt is dan voeg je het groene gedeelte toe van de bosui en de sojasaus. Roer goed om en proef of het naar smaak is, indien gewenst meer zout toevoegen. Garneer dan met de geroosterde sesamzaadjes.