Gambas kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder een heerlijk recept van garnalen in kokosmelk. Heel simpel klaar te maken maar overheerlijk.

Benodigdheden:
– 250 gram Gambas
– 1 peper
– 1 dl kokosmelk
– 1 salamblad
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui versnipperd
– 4 eetlepels olie
– snufje zwarte peper
– maggieblokje
– 1 tomaat
– 1 Madame Jeanette peper

Bereiding:
Maak de Gambas schoon. Snij dan je ui en knoflook fijn. De tomaat ontzaat je en snij deze ook fijn.

Verhit een pan/wok met de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten een snufje zwarte peper, salamblad en de tomaten toe. Blijf goed roeren en bak alles even op hoog vuur.

Voeg dan de Gambas toe bak dit terwijl je goed blijft omscheppen circa 5 minuten door. dan kan de kokosmelk erbij. Het vuur mag nu wat zachter en roer af en toe. Voeg een half maggi blokje toe en proef of het naar smaak is, zoniet kan er nog een beetje bij. Zodra de kokosmelk iets is ingedikt dan is het klaar. Doe de hele Madame Jeanette er nu bij.

Tip:

De peper laat men heel voor de heerlijke geur van de peper. Mocht je de garnalen pittig willen eten kan je natuurlijk de peper in stukjes snijden.

Dit gerecht kan je combineren met rijst en een Surinaamse groenten.

In Suriname gebruikt met niet vaak koriander echter deze is heel goed te combimeren hiermee en erg lekker. Neem een takje koriander en snij deze fijn en voeg deze toe bij de klaargemaakte garnalen.