30-jarige Astrando kort na roofoverval aangehouden

2461
LEIDSCHENDAM - Een verdachte in de boeien. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

De 30-jarige Astrando M. wordt ervan verdacht samen met drie kompanen een overval te hebben gepleegd op een adres in Paramaribo Noord. Hij werd op zondag 13 november door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo aangehouden.

De politie van Geyersvlijt deed na de melding van een gewapende roofoverval de plaats aan voor onderzoek. Daar aangekomen hadden de verdachten de plek reeds verlaten. Volgens verklaring van de slachtoffers zaten zij in de garage te eten. Zij werden plotseling overvallen door vier manspersonen. Twee hunner waren gewapend, met een houwer en een vuistvuurwapen.

Onder bedreiging werden zij beroofd van een groot geldsbedrag in SRD en vier mobiele telefoontoestellen. Na hun daad verlieten zij de plek met het voertuig. Aan de hand van de omschrijving van het voertuig en het kentekennummer dat doorgespeeld was aan de politie, werd Astrando kort daarna door RBT Paramaribo aangehouden.

Hij werd overgedragen aan de recherche van Paramaribo die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak. Aan de opsporing van de drie kompanen wordt gewerkt. De auto is hangende het onderzoek in beslag genomen.