Broer aangehouden voor diefstal

2308
hand of a prisoner

De politie van Saramacca heeft op maandag 14 november Rianto S. opgepakt voor diefstal. De aangeefster, zus van de verdachte verklaarde dat haar broer een jaar terug renovatiewerkzaamheden moest verrichten aan haar woning. Rianto heeft toen een huissleutel van haar achter gehouden. Tijdens haar afwezigheid op zondag 13 november maakte haar broer van de gelegenheid gebruik. Met de sleutel verschafte hij zich toegang tot de woning.

Hij nam daarbij een geldsbedrag van haar weg. Ook had hij enkele goederen klaar gezet om mee te nemen, maar werd verrast door haar komst. Hij zette het op een lopen en zij deed aangifte tegen hem.

Rianto werd opgespoord en op 14 november aangehouden. De dief is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie gratis loge geboden in het cellenhuis.