Basis Politie Opleiding van start gegaan

3153

De Basis Politie Opleiding van het Korps Politie Suriname is op 1 november van start gegaan. Gedurende deze opleiding zullen politie rekruten opgeleid worden tot aspirant agent van politie.

Een groep van ongeveer 100 man isop 1 november van start gegaan met de pré-introductie, waarna zij vanaf maandag 7 november voor 10 dagen op het recreatie oord te Kraka hun introductie hebben afgewerkt.
Tijdens de introductie periode zijn aan de orde gekomen het aanleren van de basis discipline,de groepsdynamiek, toetsing van de mentaal-fysieke gesteldheid en stressbestendigheid alsook het aanwakkeren van het nationalistisch gevoel.

Op maandag 21 november starten de theoretische en praktische lessen op de Politie Academie. De vorming en opleiding van de rekruten duurt een jaar.