Drie inbraak verdachten aangehouden door RBT

1422

De 25-jarige Guillermo G. alias Motco is op vorig week zondag door het regio Bijstand Team Paramaribo op het dak van een woning aangetroffen en aangehouden.

Alle eenheden op het veld kregen de melding via de Centrale Meldkamer van een inbraak die kort te voren had plaatsgevonden aan de Laterietstraat. Het RTB speelde in op het geval en deed het adres aan voor onderzoek. Omstanders verklaarden dat de criminelen die in een zwart gelakt Toyata Ist zijn vertrokken, schoten hebben gelost op een bewaker. Deze werd niet geraakt.

De letters en het eerste nummer van het kentekennummer werden ook doorgespeeld aan de RBT-leden die de omgeving uitkamde. Na bekomen informatie is Guillermo op het dak van een woning aan de Cobaltstraat aangetroffen en aangehouden. De verdachte tegen wie reeds een interne opsporing was gelast vanwege beroving door de afdeling Kapitale Delicten, werd aangehouden met een vuistvuurwapen in zijn bezit.

Het verdere onderzoek leidde naar de 33-jarige Fendy A. en Ricinio S. (31) die enkele uren later ook zijn opgespoord en aangehouden. Fendy en Rocinio zijn overgedragen aan de politie van ressort Geyersvlijt en Guillermo is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het trio in verzekering gesteld.