Afgestudeerde mediatheekwerkers overhandigen petitie aan Minister van Onderwijs

1011

Afgestudeerde mediatheekwerkers van 2014, 2015 en 2016 hebben op woensdag 30 november 2016 een petitie overhandigd aan Robert Peneux, de Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

In deze petitie vroegen ze de minister om aandacht aan het vraagstuk te besteden over het feit dat ze al zijn afgestudeerd , maar nog niet ingezet kunnen worden in de mediatheken. Zij hebben namelijk geconstateerd dat mediatheken bezet worden door niet bevoegde leerkrachten.

Peneux gaf aan dat hij zich gaat inzetten om verandering in deze zaak te brengen. Hij riep hierbij ook de geneeskundige commissie via de Ministerie van Volksgezondheid op om hem bij te staan in het uitbrengen van adviezen, omdat hij weet van heeft dat leerkrachten in de mediatheken vanwege ziekte daar zijn geplaatst. Zodra de commissie hierin haar advies gegeven heeft, zullen de leerkrachten overgeplaatst worden en zullen er in de mediatheken daardoor plaatsingsmogelijkheden zijn voor de afgestudeerde mediatheekwerkers.