Tijdens de Miss Supranational verkiezing in Polen is Jaleesa Pigot, Miss Tropical Beauties Suriname 2016, als tweede runner up geeindigd. Voor Suriname is dit een topprestatie.

miss2Jaleesa is 23 jaar en werd in juli in de Royal Ballroom van hotel Torarica gekozen tot Miss Tropical Beauties Suriname. Vandaar dat zij ons land mocht vertegenwoordigen op de Miss Supranational 2016 die in de Poolse stad Krynica Zdroj werd gehouden.

Via de live uitzending van ATV konden Surinamers getuige van zijn hoe Jaleesa eerst deel uitmaakte van de top 25 van de 72 deelnemende landen en daarna verder belandde in de top 10 en uiteindelijk naast Hongarije, India , Sri Lanka en Venezuela tot de top 5 behoorde, waarna ze werd uitgeroepen als tweede runner up alsook Miss Photogenic.
miss1De eerste plaats van de Miss Supranational is geworden Miss India en zij krijgt een bedrag van 300.000 US dollars in ontvangst. Op de tweede plaats is venezuela geeindigd en Suriname als nummer drie.

Suriname mag met trots terugblikken naar deze topprestatie dat is geleverd door Jaleesa Pigot , omdat het nog nooit is voorgekomen dat een “niet blanke” in de top 5 is beland. Het harde werken is dus duidelijk beloond.