Drie verdachten ingesloten voor overtreding vuurwapenwet

772

Drie verdachten zijn door een alerte politieambtenaar en een penitentiaire ambtenaar aangehouden met in hun bezit een jachtgeweer met ingekorte loop.

De politieman signaleerde een voertuig waarmee er in de maand september een inbraak is gepleegd in een straat in het district Wanica. De wetsdienaar die van de eerdere beroving op de hoogte was, nam poolshoogte.

De inzittenden reden in volle vaart weg toen zij merkten dat zij werden gade geslagen. De politieman zette de achtervolging in en reed het voertuig klem. De mannen werden gesommeerd uit te stappen. In het voertuig werden een jachtgeweer met ingekorte loop en vijf scherpe patronen aangetroffen.

De 30-jarige Kelvin G., Iwan Z. (25) en Kenneth M. (30) zijn aangehouden voor overtreding van de vuurwapenwet. Het drietal werd overgedragen aan de recherche van regio Midden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld.