Voetganger overleden na aanrijding met vrachtwagen

2155

Een 59-jarige voetganger, genaamd Theo, de Bies is op donderdag 8 december na te zijn aangereden door een vrachtwagen in het ziekenhuis overleden. De aanrijding vondt plaats op de kruising van de Dr. Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstaat.

15356560_10154912935973120_1552015766322949625_nBij aankomst van de wetsdienaren, troffen zij het slachtoffer zwaar gewond op het wegdek aan. Onderzoek wees uit dat het verkeerslicht op rood stond. De voetganger bevond zich tussen de voertuigen en vroeg naar geld. Op een bepaald moment sprong het licht op groen. Theo liep naar de kant en zag een bromfiets aankomen. Hij sprong naar het midden om niet aangereden te worden door de bromfietser, maar kwam daarbij tegen de achterkant van een vrachtwagen aan.

Door de slag viel de bedelaar op het wegdek en werd overreden door de vrachtwagen. Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij kort daarna het leven liet.

De bromfiets en de vrachtwagen bestuurder verkeerden niet onder invloed van alcohol. Na te zijn verhoord heengezonden. Het dossier ter zake wordt opgemaakt en opgestuurd naar het Parket.

Het lijk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Met het overlijden van Theo springt de verkeersbarometer landelijk naar 65.