KPS onterecht beschuldigd door journaliste

1104

Journaliste Naomie Hoever die in het ochtendblad van 10 december 2016 van de Ware Tijd een artikel met als kopstuk “Politie dumpt 11-jarige inbreker bij kindertehuis.” schreef, had in haar artikel Het Korps Politie van Suriname een imagodeuk toegebracht door onjuiste informatie omtrent de politie in haar artikel te schrijven.

Zij zou hebben geschreven dat probleemkinderen die in aanraking kwam met de politie, gewoon door de wetsdienaren in een kindertehuis wordt “gedumpt”.

De politie betreurt deze valse beschuldiging en gaf aan dat het 11-jarige kind in vrijheid werd gesteld door de Politie. De politie van Jeugdzaken heeft toen deze jongen wederom afgestaan aan zijn moeder.
Silvie Campagne ,de vrouw wiens naam in het artikel werd genoemd, weigerde ook informatie te geven aan de politie die haar probeerde te contacten.

De politie is nooit benaderd geworden door deze journaliste om de juiste informatie te verkrijgen. Volgens de politie probeert deze journaliste al meerder malen het Korps in het kwaaddaglicht te zetten.