Vrouw vervalst cheque

1269

Nadat de 32-jarige Roshana K. gehuwd B. op woensdag 14 december een cheque bij een bankinstelling in het ressort Munder aanbood, viel zij door de mand.

Het viel het bankpersoneel op dat het te ontvangen bedrag onduidelijk was. Op de cheque klopte het bedrag in cijfers niet met het bedrag dat in letters was uitgeschreven. Het vermoeden bestond dat Roshana de cheque had vervalst.

De ingeschakelde politie van Munder hield de vrouw aan. Zij verklaarde de cheque voor haar zoon voor sociale bijstand te hebben ontvangen van een ministerie te Saramacca waar zij woonachtig is. Aangezien zij naar de dokter was in het Academisch Ziekenhuis, dacht zij de cheque bij een bankinstelling in de directe omgeving te verzilveren. Zij veranderde daarbij het bedrag in cijfers. Dit vanwege het feit dat zij een alleenstaande moeder is van vijf zwak begaafde kinderen en is zij ook ziek. Voor de overtuiging van haar ziekte toonde zij een kaart aan van de psychiater.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zij na een ernstige waarschuwing heengezonden. Er zullen maatregelen tegen haar worden getroffen om herhaling van het strafbaar feit te voorkomen.
Het dossier is opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.