3-jarige peuter omgekomen bij verkeersongeval

1029

Aan de Delhiweg heeft gisterenmiddag een kindje van drie jaar het leven gelaten bij een verkeersongeval. Bij aankomst van de wetsdienaren troffen ze drie slachtoffers aan die op een bromfiets waren gezeten en de bestuurder van een autobus aan.

Onderzoek wees uit dat de drie verkeersslachtoffers, een vader, een moeder en het 3-jarige kindje Ria Mahabal op de bromfiets over de Delhiweg reden. Op een bepaald moment moet een mechanisme van de bromfiets zijn uitgevallen. De drie personen kwamen op het wegdek te vallen.

De chauffeur van de autobus die uit de tegenovergestelde richting kwam aangereden, kon tijdig uitwijken en voorkomen dat hij over de drie personen reed die op zijn rijhelft vielen. Ria die geen valhelm op had, liep ernstige verwondingen op en liet ter plaatse het leven. De ouders zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar het Streeksziekenhuis te Nickerie en na medische behandeling heengezonden.

Het ontzielde lichaam van Ria is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. Met het overlijden van Ria is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 70. Voor het district Nickerie is zij het vierde dodelijke slachtoffer.