Sociale organisaties blij gemaakt met een geschenk door Min Biza

750

15698193_1683703701770235_3212975672667272042_nMinister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft, in de week naar het Kerstweekend toe, stichtingen, sociale instellingen en ngo’s een relatiegeschenk toegekend. Dit in navolging van wat de regering heeft voorgenomen om haar relaties tegemoet te komen met een geschenk tijdens Kerst. Het gaat hierbij om organisaties die zich belangeloos inzetten voor buurten en gemeenschappen en die welzijn en welvaart van de burgers voorop stellen.

“Het helpt veel als de burger zelf helpt, in die zin dat de druk op de overheid een beetje wordt weggehaald. Het is gepast om in deze periode van Kerst ook deze organisaties te gedenken en te bedanken voor hun inzet”, zei de bewindsman bij de overhandigingsceremonie. Verder drukt de minister de trekkers van deze organisaties op het hart het werk met dezelfde inzet voort te zetten in het jaar 2017 en hij spreekt de hoop uit dat in de komende periode de relatie tussen ministerie en organisatie dieper mag worden, zodat zij gezamenlijk aan hun gemeenschappelijk doel kunnen werken.

De voorzitters van de Stg. Belangen Behartiging Clevia en Omgeving (BBCO) en van 1 voor Twaalf zeggen de bewindsman zeer erkentelijk te zijn voor deze waardering. “Het is voor ons echt een motivatie dit gebaar te mogen ontvangen voor wat wij echt belangeloos doen voor onze burgers”aldus Henry Sanamin van stg BBCO. Organisaties die ook in aanmerking zijn gekomen voor een geschenk zijn onder anderen het Bejaardentehuis Simba, Stg Matoekoe, en SV Altona, SV Bintang Baru, SV Curaboys, BBZ (Bosbivak en Felion Sanvisie (schrijver).