In het ressort Munder is er op woensdag 21 december een ruzie onstaan die uitmondde tot een gevecht. De 19-jarige Maria, J. en haar oudere zus Chenice J. hadden met elkaar hadden gevochten.

Zij verklaarden aan de politie dat zij ruzie kregen om eten en geroddel tussen de twee zussen. Het zusje barstte tijdens de woordenwisseling in woede uit en pakte een scherp voorwerp waarmee zij haar zus achterna ging. De zus rende het huis uit en kwam op het erf te vallen. Maria sprong op haar zus en bracht haar steken toe aan het lichaam.

Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij werd ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

Maria is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij verklaarde niet te weten wat haar scheelde bij het plegen van die handelingen. Volgens omstanders heeft de verdachte haar zus aangemaand sorry te zeggen anders zou zij doorgaan met steken terwijl zij ook het bloed op het mes likte.

Het slachtoffer is reeds uit het ziekenhuis ontslagen terwijl Maria is ingesloten. Het scherpe voorwerp is in beslag genomen voor de Strafvordering.