Garage in brand door vuurwerk, motorfiets en auto volledig afgebrand

1930

Gisteren, donderdag 29 december kreeg de politie van Livorno een melding binnen van een brand op een adres in het ressort. Daar aangekomen bleek het te gaan om een garage met daarin een motorfiets en een personen auto die in brand stond. De garage en de voertuigen zijn volledig afgebrand. De ingeschakelde brandweer kon slechts nablussingswerkzaamheden verrichten.

De woning die apart staat op het terrein heeft geen schade opgelopen. Volgens verklaring van de eigenaar was zijn 8-jarige zoon kort voor de brand bezig vuurwerk af te steken op het erf. Rondvliegende vonken zouden de brand in de garage hebben veroorzaakt.

De politie doet een beroep op de gemeenschap altijd een veilige plek op te zoeken voor het afsteken van vuurwerk. Zo kunnen dit soort gevallen worden voorkomen. Laat uw kinderen niet zonder toezicht bezig zijn met vuurwerk.