Op zondag 8 januari kreeg de politie van Houttuin melding dat er een voertuig op zijn kop in een trens lag.

Bij aankomst van de wetsdienaren schakelde ze de sleepdienst in. Toen de takelwagen het voertuig uit de trens haalde, ontdekten de takelwagenbedieners een lijk van een manspersoon daarin. In het voertuig werd het rijbewijs van het slachtoffer aangetroffen. Het gaat om de in leven geheten Balgobind Jenny (43). Het voertuig is ontdekt in een onbewoonde omgeving.

Gelet op de aangetroffen situatie ter plaatse bestaat het vermoeden dat de bestuurder van het voertuig reed over de Martin Luther Kingweg, komende vanuit Paramaribo gaande richting Domburg. De aangetroffen sporen op het wegdek tonen aan dat het voertuig vermoedelijk enkele malen over de kop moet zijn geslagen.

De politie heeft de directe omgeving uitgekamd op zoek naar andere eventuele inzittenden. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslaggenomen.

De verkeersbarometer staat met het overlijden van dit verkeersslachtoffer landelijk op 4.