Bewaker pompstation aangehouden voor diefstal brandstof

839

Op woensdag 11 januari deed een eigenaar van een pompstation aangifte van diefstal van een hoeveelheid benzine bij de politie van Livorno.

De benadeelde merkte op een gegeven moment op dat hij minder inkomsten kreeg uit zijn voorraad benzine.
Hij bekeek de beelden van zijn beveiligingscamera’s op zoek naar ongeregeldheden. Op het beeldmateriaal zag hij hoe een van zijn medewerkers samen met de 51-jarige bewaker Gregor M. middels een slang de benzine uit de opslagtank haalden. De twee mannen vulden jerrycans die vervolgens in het voertuig van één hunner werd geplaatst.

De bewaker is na het doen van de aangifte opgespoord en aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Gregor in verzekering gesteld. Toen de medewerker vernam dat hun daden bekend waren, verscheen hij niet meer op het werk. Aan zijn opsporing wordt gewerkt.

De eigenaar is voor meer dan SRD 5000 benadeeld.