Vakbondsleiders Valies en Nerkust trekken niet meer samen op

1129

De twee vakbondsleiders Wilgo Valies van de BVL en ALS en Marcellino Nerkust van de FOLS, die voorheen samen optrokken om samen de belangen van de leraren te behartigen, kunnen het momenteel niet meer met elkaar vinden. Dit, omdat Nerkust de regering adviseerde om juridische stappen te ondernemen tegen de leraren, terwijl hij voor de belangen van de onderwijsgevenden moet opkomen. Valies vond dit onvoorstelbaar.

Volgens Nerkust is Valies bezig met het ophitsen van leraren tegen hem, terwijl deze stelling volgens Valies helemaal niet klopte. Wilgo Valies is van mening dat hij daardoor Nerkust niet meer erkent als vakbondsleider die voor de leerkrachten opkomt.

Intussen hebben oppositiepartijen na een structurenvergadering zich aangesloten achter de strijd van de BVL en ALS, omdat volgens de NPS’er Rusland, het volk sinds 2010 tot heden is verarmd en velen maandelijks het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden.

Valies benadrukt echter dat hij voor lotsverbetering van de leraren opkomt en dit dus niks te maken heeft met de politiek zoals velen dat steeds weer concluderen.